Антирекорд: у поліції пояснили, чому в Україні почастішали випадки «п'яних» ДТП

Влада розглядає питання врегулювати роботу «пунктів тверезості»

ФОТО: ілюстративне

В Україні значно збільшилась кількість дорожньо-транспортних пригод, учасниками яких були п'яні водії. Про це повідомив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький в ефірі телемарафону «Єдині новини».

 «На жаль, минулого року в нас був антирекорд... 151 тисяча матеріалів за зафіксованими фактами керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння. За чотири місяці цього року маємо знову безпрецедентну статистику – вже зафіксували майже 50 тисяч випадків керування автомобілем у стані сп'яніння», – розповів Білошицький.

Він додав, що цьогорічні цифри перевищили показники за аналогічний період минулого року.

«Це одне з найсерйозніших порушень адмінкодексу. І серйозна відповідальність. Суди ухвалюють рішення і щодо позбавлення права водіння, і щодо стягнення високих штрафів», – зауважив Білошицький.

Заступник начальника патрульної поліції пояснив, що є кілька причин, через які збільшилася кількість «п'яних» ДТП.

«Насправді є кілька аспектів, які можуть впливати на це. І ситуація загалом у країні, і певні особисті моменти. Також необхідно говорити про те, що посилився контроль з боку поліції за цим видом правопорушення», – сказав він.

Читайте також: на Київщині п'яний голова райдержадміністрації влетів на авто в натовп людей (ВІДЕО)

Олексій Білошицький також повідомив, що влада розглядає питання врегулювання на законодавчому рівні роботи «пунктів тверезості», тобто мобільних постів патрульної поліції, які матимуть повноваження раптово зупинити будь-який транспортний засіб і перевірити водія на наявність алкоголю в організмі.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк