Аналітики Інституту вивчення війни пояснили цілі останніх російських ракетних ударів

Ключові причини і завдання

ФОТО: ілюстративне

Росія буде завдавати масованих ракетних ударів, як мінімум до отримання всієї запланованої військової допомоги від США. Агресор намагається повністю зруйнувати енергосистему України, а не взяти її під контроль. Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

 Обстріл, який стався 8 травня, показав, що росіяни намагаються використати ослаблені можливості української протиповітряної оборони, щоб встигнути максимально зруйнувати енергетичну систему, щоб обмежити роботу оборонно-промислового потенціалу України.

Загарбники продовжать завдавати ударів, щоб інфраструктура була пошкоджена у довгостроковій перспективі, оскільки українські сили ППО ослаблені на тлі затримок з постачанням допомоги від США.

Також росія посилила атаки на транспорт ну інфраструктуру, щоб обмежити постачання зброї на лінію фронту.

Читайте також: раніше у Повітряних силах різко висловилися стосовно закінчення війни

«Використання російськими військами обмежених серій великих ракетних ударів та ударів з безпілотників, покликані зруйнувати, а не перекрити енергосистему України. Росія має використати більшу кількість ракет, щоб прорватися через систему ППО, що розташована біля енергетичних об'єктів, та завдати їм значних збитків», - йдеться у звіті ISW.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також