БЕБ на Львівщині забезпечило відшкодування 4,5 млн грн завданих державі збитків

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області забезпечили надходження до державного бюджету податків у розмірі понад 4,5 млн грн. Про це повідомила пресслужба БЕБ.

Слідством встановлено, що директор одного із підприємств, відповідальний за ведення податкового обліку, впродовж 2023 року подавав податкову звітність з неправдивими відомостями щодо прибутків компанії.

Підприємство займалося роздрібною торгівлею мереж побутової та електронної техніки. У фінансово-господарських документах до складу витрат керівник включав не собівартість реалізованих товарів, а вартість товарів з націнкою. Також він відобразив безтоварні операції, які фактично не відбувались. Таким чином витрати товариства завищувались. 

У результаті компанія ухилилась від сплати понад 4,5 млн грн податків.  Під час проведення досудового розслідування директор товариства визнав свою вину.

Наразі детективи Теруправління забезпечили відшкодування державі завданих компанією збитків у повному обсязі. Посадовій особі підприємства повідомлено про підозру ч.1 212 Кримінального кодексу України «Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт