Без блокування рахунків: які обмеження чекають ухилянтів у законі про мобілізацію

Штрафи за ухилення від мобілізації підвищать

Федір Веніславський повідомив в інтерв'ю «РБК-Україна», що зараз розглядається 4 тисяч правок депутатів до другого читання законопроєкту. Норми обмеження конституційних прав і свобод були найбільш дискусійними.

«Щодо блокування коштів на рахунках, грошових активів тощо, то ми в комітету цю норму відхилили», – сказав Веніславський.

Швидше за все норма про арешт рахунків не потрапить у фінальний варіант закону. Водночас була підтримана норма щодо заборони чоловіку керувати транспортним засобом, якщо він «не оновлює свої військово-облікові дані, не стає на облік, ігнорує повістки». Крім того, можливо, будуть підвищені штрафи за ухилення від мобілізації.

Читайте також: На Львівщині судили військовослужбовця, який був відсутній на службі кілька годин

«Але це вже питання до правоохоронного комітету, як він буде розглядати посилення санкцій у Кодексі про адміністративні правопорушення в плані відповідальності за невиконання свого обов'язку щодо мобілізації і мобілізаційної підготовки. І це вже буде в комплексі, вже після того, коли ми вийдемо на фінальний варіант цього законопроєкту», – зазначив Веніславський.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб