Глава УГКЦ відреагував на слова Папи Римського

Заявив, що в Україні нікому на гадку не спадає здатися

Фото з відкритих джерел

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у Нью-Йорку після слів Папи Римського Франциска про «білий прапор» заявив, що в Україні нікому на гадку не спадає здатися. Про це він сказав під після молитви за перемогу України та справедливий мир у храмі Святого Юра УГКЦ на Мангеттені, йдеться на сторінці Української Греко-католицької церкви.

«Я вам хочу одне сказати від народу з України. Україна зранена, але нескорена! Україна змучена, але вона стоїть і вистоїть! Повірте мені, нікому й на гадку не спадає здатися. Навіть там, де сьогодні ідуть бойові дії; послухайте наших людей в Херсоні, Запоріжжі, Одесі, Харкові, Сумах... Приїдьте в Україну і подивіться! Хто з вас не вірить у перемогу України – йдіть до Сповіді! Бо це означає, що ми мало довіряємо присутньому в тілі українського народу живому Богові», - сказав Святослав.

Глава УГКЦ додав, до всіх тих, хто скептично дивиться на здатність України вистояти: “Приїдьте в Україну і подивіться! Хто з вас не вірить у перемогу України — йдіть до сповіді! Бо це означає, що ми мало довіряємо присутньому в тілі українського народу живому Богові”.

Заява прозвучала у відповідь на нещодавню заяву Папи Римського Франциска, в якому той закликав українців до переговорів Росії. Понтифік зазначив, що “сильнішим буде той, хто матиме мужність підняти білий прапор”.

У інтерв’ю швейцарському мовнику Папа сказав, що Україна повинна здатися, оскільки вона не змогла дати відсіч російським військам. “Я вважаю, що найсильнішим є той, хто дивиться на ситуацію, думає про людей та має мужність підняти білий прапор та веде переговори”, — наголосив Франциск.

Згодом у Ватикані пояснили заяву понтифіка, яка обурила українців.

В інтерв’ю швейцарському телеканалу папа підхопив запропонований журналістом образ "білого прапора, щоб позначити припинення військових дій, перемир’я, яке має бути досягнуто через мужність вести переговори".

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена