На Донеччині загинув фотограф і воїн-доброволець Володимир Миронюк - уродженець Львівщини (ФОТО)

Був громадянином США, в Америці він працював багато років водієм-далекобійником

На фронті загинув фотограф із Лос-Анджелеса Володимир Миронюк. Йому було 59 років. Свій останній найризикованіший фоторепортаж Миронюк зробив у бою під Курдюмівкою Бахмутського району на Донеччині. Про загибель воїна сповістив журналіст Юрій Бутусов, який був особисто знайомий з Володимиром Миронюком.

Як повідомила Великомостівська теритоіральна громада, захисник був уродженцем Львівщини, у Великих Мостах проживала його мама, а зараз мешкає сестра Оксана з сім'єю.

«Свій останній найризикованіший фоторепортаж Володимир Миронюк зробив в бою під Курдюмівкою на позиції української піхоти, де ворог атакував та багато годин вів ураганний обстріл. Через щільний обстріл його тіло не могли забрати три дні», - розповів журналіст Юрій Бутусов.

Володимир Миронюк був громадянином США, в Америці він працював багато років водієм-далекобійником. В Україну він приїхав, коли почався Майдан. 

З його слів, з 2014-го Володимир Миронюк став одним з людей-талісманів на фронті, і віддячував фотографіями кожному солдату, якого зустрічав. Він любив сміливців, які ризикують собою заради високих цілей, він радів, що може знімати у моменти найбільших випробувань справжні обличчя справжніх героїв. Він потрапляв на фронт без всяких дозволів, тому що любив воїнів, відчував їх, і легко здобував довіру. Коли було треба він брав до рук зброю або сідав за кермо. Не раз безпосередньо брав участь у бойових діях як доброволець, за ним не треба було доглядати та охороняти. Він вів себе на фронті як звичайний боєць, і таким чином мав можливості знімати там, де максимальний ризик.

“Він не був професійним журналістом. Він не був професійним фотографом. Він не був професійним солдатом. Але його вражаючі фотографії бачили багато людей, і щоб робити таке там, де він був на фронті, треба мати серце та витривалість воїна”, - написав Юрій Бутусов.

Як повідомлялося, у боях за Україну загинув Андрій Куп'як зі Львівщини.

 Поховають Володимира Миронюка в неділю, 1 жовтня, у Києві о 12.00 на Байковому кладовищі.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк