Намагаючись врятувати життя пораненому воїну, на фронті загинув аспірант Львівського університету Тарас Федик

До кінця виконував свій професійний і моральний обов’язок... Вічна пам'ять Воїну!

Захищаючи Україну від російських окупантів, у загинув 30-річний аспірант факультету іноземних мов Львівського національного університету імені Івана Франка Тарас Федик. Про це повідомили на сторінці університету у Facebook.

3 березня 2024 року поблизу села Роботино Запорізької області, Тарас прийняв героїчну смерть, намагаючись врятувати життя пораненому воїну, до кінця виконуючи свій професійний і моральний обов’язок.

"Герой навчався на кафедрі перекладознавства і контрастивної лінгвістики імені Григорія Кочура і завдяки своєму таланту та наполегливості зумів стати одним з найкращих її випускників. З 2016 року навчався в аспірантурі, досліджуючи переклади соціально-політичної й військової термінології, працював асистентом кафедри іноземних мов для природничих факультетів.

Тарас Федик закарбувався у серцях друзів і колег як надзвичайно світла Людина, завжди доброзичливий, відкритий, чесний, відповідальний, великий Патріот України", - йдеться у повідомленні.

На сторінці вишу згадують, що після повномасштабного вторгнення росії Тарас став на захист України, надаючи медичну допомогу нашим воїнам безпосередньо на лінії фронту. 

Як повідомлялося, Львівщина попрощається з Героєм Юрієм Невеличуком

Вічна пам’ять і слава Герою України! 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також