Сережки з сапфіром: чарівність каменю в кожному вигляді

65f9d0d2aa40c.webp

Сапфір є одним з найдорожчих коштовних каменів, що традиційно асоціюється з королівською красою, особливо у комбінації з прозорими діамантами. Такі ювелірні вироби відносяться до класики, що існує поза часом та швидкоплинними модними трендами. Завдяки глибокому синьому кольору розкішні сапфірові прикраси стають ключовим елементом образу, наділяючи його власницю статусністю та елегантністю. Так, наприклад, дизайнерські сережки з сапфіром з золота ефектно доповнюють витончену вечірню сукню, а лаконічні срібні моделі є чудовим завершенням повсякденних образів.

Сапфір у ювелірному мистецтві

Сапфір вважається каменем, що пробуджує лідерські якості та зміцнює волю, тому не дивно, що він був частиною багатьох королівських прикрас. Він характеризується високою твердістю – 9 за мінералогічною шкалою Мооса (міцніші тільки алмази). Також вишукані сапфіри асоціюються з вічністю та вірністю, бо символізує душу. Звісно, сережки з цим коштовним камінням здатне стати фаворитом персональної колекції ювелірних виробів.

Популярність сапфірових сережок непідвладна часу у тому числі завдяки тому, що вони створюються переважно у лаконічних дизайнах – мінімалізмі та геометрії. Також велику категорію складають прикраси з розкішним вінтажним оформленням, де коштовне каміння огортають різноманітні золоті хвилі та завитки. Ще один актуальний та дуже жіночний дизайн – сапфірова квітка з ореолом прозорих діамантів.

Різноманіття сережок з сапфіром

Сапфірові прикраси належать до преміального сегменту коштовностей. Престижні ювелірні вироби можуть виготовлятися з різних благородних металів, але традиційно це біле золото 585-ї проби. Холодне золоте сяйво підкреслює натуральну красу та глибину сапфіра. Це коштовне каміння вишукано поєднується з і червоним золотом, теплий блиск якого створює насичений контраст з синім кольором. Також ви зустрінете елегантну комбінацію цього чарівного каміння зі сріблом 925-ї проби.

Попри поширену асоціацію з насиченим волошковим кольором, сапфір може мати різні відтінки: від прозорого до чорного. Вважається, що кожен з них має своє значення та привносить у життя власниці особливі риси.

Які ще відтінки сапфірів зустрічаються в ювелірній сфері та яке значення мають:

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також