У ЦПД попередили про можливий наступ РФ у травні-червні

Оцінка загрози

рф швидше за все готує новий наступ в Україні на травень-червень цього року. Наступ може тривати протягом усього літа. Ці очікувані наступальні дії ворога є передбачуваними, тому українці повинні розуміти реальність і не панікувати – українська армія буде в обороні та намагатиметься максимально вибити окупантів.

Про це розповів керівник Центру протидії дезінформації при РНБО України лейтенант Андрій Коваленко у проєкті «Про війну».

Наступ може бути на Вугледарському та Часовоярському напрямках, також окупанти планують дійти до Краматорська і Слов’янська.

«Паралельно вони промацують нашу оборону біля Синьківки на Куп’янському напрямку. З нашого боку зараз будуються оборонні фортифікаційні рубежі, вдається максимально стримувати ворога на Авдіївському та інших напрямках», – повідомив Коваленко.

Андрій Коваленко також зауважив, що інформація про можливий наступ росіян на Харків 350 тисячами бійців,  «яких не існує в природі», є фейковою. За його словами, на це у ворога немає сил, і немає ніяких підтверджень таких приготувань з боку росіян.

«Щоб відбувся наступ з півночі, має готуватися певна логістика ворога, а вона не готується. Відповідно, не може взятися з повітря сотня тисяч військових. Їх банально треба десь розташувати, вибудувати відповідну логістику, щоб вони могли наступати, а цього немає», – пояснив керівник ЦПД.

Читайте також: Комітет Ради схвалив законопроєкт, який посилює контроль за онлайн-казино

«Ми будемо оборонятися й захищатися, максимально вибивати резерви, які ворог накопичує. Безперечно, західна допомога дуже потрібна і на Заході мають розуміти, що, якщо допомога не надійде вчасно, то у ворога більше шансів захопити ті чи інші території», – резюмував Коваленко. 

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Читайте також