У Києві вандали розмалювали фасад кінотеатру образами у бік ЛГБТ-спільноти (ФОТО)

Через показ кінокомедії

У неділю, 11 лютого,у Києві напередодні прем'єри фільму «Уроки толерантності» невідомі розмалювали фасад кінотеатру «Жовтень» та сітілайт з постером стрічки образами в бік ЛГБТ+ людей. Про це повідомили в адміністрації кінотеатру.

 “Поки наша нація бореться за свою свободу, за свободу волевиявлення, демократію, за повагу до особистого вибору – деякі наші співгромадяни досі підтримують російські наративи, адже це там переслідують і забороняють представників ЛГБТ-спільноти”, – йдеться у повідомленні.

Там зауважили, що вандали пофарбували фасад і сітілайти кінотеатру за те, що там демонструють українське кіно, у якому висміюється ставлення суспільства до теми ЛГБТ. 

“Невже вам на думку не спадає, що тим самим ви відтягуєте країну назад у радянську прірву, у совєтський союз, де не тільки сексу не було?!” – риторично запитують в дописі.

Комедія Аркадія Непиталюка “Уроки толерантності” повинна з’явитися в українському прокаті 14 лютого. Цей фільм створено за пʼєсою Ігоря Білиця “Гей-парад”, яка уже кілька років з успіхом йде у київському “Дикому театрі”. 

Сюжет зав’язаний на тому, що пересічну українську родину Найдюків з маленького містечка роками залякували страшними “чужоземними” геями, але коли з’явилася державна програма євроінтеграції “Уроки толерантності”, яка пропонує пільги родинам, за умови, що в їх домівці певний час поживе представник ЛГБТ-спільноти, раціональний розрахунок перевищує страх. 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також