Українцям можуть дозволити знімати на відео протиправні дії ТЦК

Відеозаписи можуть бути використані у суді

Часто трапляються випадки неправомірних дій з боку співробітників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК).

Зважаючи на це було внесено поправку, що дозволяє українцям фіксувати протиправні дії працівників ТЦК на камеру. Це дасть змогу захистити громадян від свавілля і підвищити прозорість роботи воєнкомів. 

Про це розповів член оборонного комітету Ради Олександр Федієнко. 

«Я взагалі не розумію, що роблять на блокпостах люди в балаклавах і зі зброєю. Хто вони такі? Нещодавно мене зупинив якийсь хлопець без ознак, але зі зброєю і в балаклаві. Працівник ТЦК - це особа військових, вони мають бути за формою, з ознаками ідентифікації, шеврони, прізвище, жетон», - висловився Федієнко.

Читайте також: Керівника поліції Волині затримали за підозрою в розкраданні гуманітарної допомоги, – ЗМІ

Відповідно цивільним особам на законодавчому рівні дозволять використовувати фото- і відеофіксацію, а також спеціальне програмне забезпечення Єдиного держреєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів для фіксації дій працівників ТЦК. Це зроблено для того, щоб громадяни мали законодавчі права за необхідності фіксувати протиправні дії співробітників ТЦК.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб