Українські пілоти вже літають на F-16: Ігнат розповів подробиці

Він підкреслив, що є чіткий план партнерів в рамках «авіаційної коаліції»

ФОТО: ілюстративне

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що українські пілоти вже літають в небі на багатоцілових винищувачах F-16 з інструкторами і вони «напрацьовують» необхідну кількість годин. Про це він сказав у ефірі телемарафону.

Ігнат зауважив, що українські партнери «дуже-дуже конфіденційно» навчають наших пілотів, тому інформація про хід тренувань не оприлюднюється.

Водночас речник підкреслив, що є чіткий план партнерів в рамках «авіаційної коаліції», до якої долучились навіть країни, що не мають на озброєнні F-16, але все ж готують авіаційних фахівців. І йдеться не лише про пілотів.

 «Процес іде. Льотчики літають вже в небі з інструкторами. Потрібно налітати певну кількість годин. Є фактор погодніх умов і того, що в усьому світі були певні вихідні», – прокоментував Ігнат.

Він нагадав про різдвяні свята, під час яких були надані вихідні дні інструкторам та іншим фахівцям, що задяні в навчаннях.

Читайте також: Франція постачатиме Україні авіабомби AASM

«Але це було недовго. Всі повернулися до роботи і продовжують  те, що робили – навчатися у повітряному просторі. Я маю на увазі Данію та США, де інша група проходить підготовку. Не забуваємо і про Велику Британію. І про інших фахівців ми вже говорили. В різних країнах навчаються інші групи, які мають підготуватися обслуговувати ці літаки і керувати бойовими діями», – зауважив Ігнат. 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк