Увага! СБУ оголосила у розшук відомого бізнесмена-олігарха

Зник 10 жовтня цього року

СБУ (Служба безпеки України) оголосила у всеукраїнський розшук по Україні підсанкційного російського олігарха Михайла Фрідмана. Про це йдеться на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Його підозрюють у фінансування війни проти України.

На сайті МВС вказана дата зникнення Михайла Фрідмана – 10 жовтня 2023 року.

Проте, як свідчать сюжети українських журналістів-розслідувачів, зараз бізнесмен Фрідман живе у столиці Великобританії Лондоні.

Як пише zaxid.net, 5 вересня 2023 року СБУ оголосила про підозру Фрідману у фінансуванні війни проти України. За даними слідчих, від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну олігарх вклав близько 2 млрд рублів у кілька військових заводів РФ. Серед них – «Тульський патронний завод», який виробляє набої, а також «Уральський оптико-механічний завод імені Яламова», де виробляють високотехнологічне обладнання для бойових літаків та вертольотів.

«Фрідман задіяв власні бізнесові ресурси для масового розповсюдження сухпайків, одягу та іншої продукції під торговим знаком «Армия России», яка постачається окупантам на передову. Разом з цим Фрідман організував збір матеріально-технічної допомоги для потреб окупаційних угруповань РФ, які воюють в Україні. Крім того, страхові компанії фігуранта взяли на себе страхування військової техніки, а також життя і здоров’я російських загарбників на фронті», – йдеться у повідомленні на сайті СБУ, опублікованому 5 вересня.

Також він задіяв власні бізнесові ресурси для масового розповсюдження сухпайків, одягу та іншої продукції під торговим знаком «Армия России», яка постачається окупантам на передову.

Крім того, російський олігарх забезпечив співпрацю власного телекомунікаційного підприємства з ФСБ, що дозволило йому провести підконтрольний спецслужбі РФ мобільний зв’язок в тимчасово окупованих регіонах України. За вчинене в Україні Михайлу Фрідману загрожу 8 років ув’язнення із конфіскацією майна.

Фрідман проживає у Лондоні.

Читайте також: Хакери та СБУ зламали базу «Альфа-Банку» та подзвонили Фрідману (ВІДЕО)

Ще у 2019 році газета The Times оголосила Фрідмана найбагатшим жителем Лондона зі статками 15 млрд доларів.






varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена