В цьому році нові винищувачі будуть у нашому небі, – Зеленський

Анонс нових безпекових угод

ФОТО: Володимир Зеленський

Президент України повідомив про візит прем’єр-міністра Нідерландів, відвідання українських воїнів у Харкові та анонсував отримання винищувачів F-16 вже в цьому році.

«Сьогодні є новий пакет військової підтримки для наших воїнів від Нідерландів. До речі, Нідерланди активно допомагають нам із ППО, із коаліцією F-16. У цьому році нові винищувачі – вони будуть у нашому небі, і цей рік маємо зробити результативним у захисті від російських керованих авіабомб, від російських літаків, від їх ракет», – підкреслив президент.

Окрім того, Олександр Сирський, командувач Повітряних сил Микола Олещук, міністр оборони Рустем Умєров провели спеціальний військовий брифінг для Марка Рютте щодо ситуації на фронті.

Читайте також: Запрацював «Оберіг»: він вже працює з найбільшими реєстрами

«Підписали з Марком двосторонню безпекову угоду між нашими державами – безпекові гарантії, безпекове співробітництво. Це вже сьома така безпекова угода з партнерами – сильна угода. Є конкретний обсяг військової підтримки на рік – 2 мільярди євро, є всі деталі нашої спільної роботи і в оборонній сфері, і в політиці, і для досягнення справедливості», - повідомив президент.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Читайте також