Військовий експерт повідомив, за скільки часу росія може повторити масований ракетний удар по Україні

Вже за тиждень

Росія за тиждень може здійснити нову ракетну атаку на Україну. Про це повідомив військовий експерт Олексій Гетьман у стрімі на «Ми-Україна».

Росіянам треба близько 5 днів, щоб спорядити свої літаки ракетами і знову вдарити по Україні.

«Їм треба 3-4-5 днів, щоб перезарядити свої бомбардувальники, бо ракету не можна просто крилату підвісити на літак, там револьверна система і складно воно завантажується. Це треба певний час. Тому були чотири дні між 29 грудня і 2 січня, зараз 5 днів… Тобто приблизно тиждень їм потрібен, щоб це все налагодити. Тому наступну атаку можна очікувати через тиждень. І швидше за все, вони це будуть робити», - сказав експерт.

Зараз окупанти змістили свою увагу з енергооб’єктів на об'єкти ВПК України.

Читайте також: влада повідомила попередні наслідки атаки по Хмельниччині

«Вони зараз зосередилися не скільки на об'єктах енергетичних. Залишити нас без тепла без світла у них не вийшло в тому році, і вони розуміють, що не вийде і в цьому році. Ми ці об'єкти захищаємо більш ретельно, ніж рік тому, у нас є чим… От вони почали атакували наші військово-промислові об'єкти, тобто наш військово-промисловий комплекс. Ті об'єкти, які є суміжними для виробництва наших ракет, для виробництва наших безпілотних літальних апаратів, з виробництва наших артилерійських снарядів», - додав Олексій Гетьман.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також