За порушення правил військового обліку бізнес штрафуватимуть на 59,5 тисяч грн

Збільшення штрафів

ФОТО: ілюстративне

Верховна Рада схвалила за основу законопроєкт про збільшення штрафів для бізнесу та громадян за порушення правил військового обліку у 5 разів.

Якщо підприємці будуть ігнорувати законодавство про військовий облік своїх працівників, їх штрафуватимуть до 59,5 тисяч грн. А громадян – до 22,5 тисяч грн. Відповідний законопроєкт про збільшення штрафів 10379 Верховна Рада 10 квітня схвалила у першому читанні.

 

 

Отже, схвалений парламентом 10 квітня законопроєкт 10379 передбачає, що статті 210 та 201-1 КУпАП викладуть в новій редакції.

У статті 210, яка встановлює відповідальність за порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку, передбачать штраф під час воєнного стану від 17 тисяч грн до 25,5 тисяч грн. 

У статті 210-1, яка встановлює відповідальність за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, також передбачать штраф під час воєнного стану від 17 тисяч грн до 25,5 тис. грн. для громадян. А для посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, юридичних осіб та громадських об’єднань – від 34 тисяч до 59,5 тисяч грн.

Читайте також: У Міноборони пояснили, чому пункт про демобілізацію прибрали з проєкту закону

Отже, якщо громадянин не з’явиться за повісткою до ТЦК або ж не оновить свої дані про реальну адресу, спочатку до нього застосують штраф у вказаній сумі – мінімально 17 тисяч грн. А для підприємства, яке не буде реагувати на необхідність вести військовий облік працівників буде штраф від 34 тисяч грн.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб