Захисники острова Зміїний можуть бути живі, — ДПСУ

Інформація поки перевіряється.

Фото ДПСУ

У Державній прикордонній службі України сьогодні заявили, що є надія на те, що всі українські захисники острова Зміїний можуть бути живими. Про це повідомили у пресслужбі ДПСУ.

«Російські ЗМІ повідомили про доправлення в тимчасово окупований Росією Севастополь військовослужбовців України, які перебували на острові. Попередня інформація про те, що серед прикордонників можуть бути загиблі надійшла перед тим як із захисниками втратився зв’язок», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 24 лютого, ворожі війська вели обстріли з корабельних озброєнь та застосували бойову авіацію по прикордонникам та воїнам Збройних сил України на острові Зміїний.

За наявною на той час інформацією, інфраструктура — зруйнована, а острів захоплений ворогом.

До цього агресор неодноразово намагався залякати українських захисників з вимогами здатися і отримував одну єдину вірну відповідь — здаватися ніхто не буде.

«Розуміємо, що пропагандисти «рускага міра» вміють робити потрібні інформаційні вкиди і використовувати їх, зазначаючи, що українські захисники здалися. Прикордонники та бійці ЗСУ мужньо тримали оборону, особливо перед переважаючими засобами ураження і силами противника. Робота, щоб дізнатися про долю українських захисників, тривала за всіма можливими напрямками», — повідомили у службі.

Зараз дана інформація перевіряється.

«Після отримання інформації про їх ймовірне місцезнаходження, ДПСУ разом з ЗСУ проводить роботу по ідентифікації наших воїнів, що поширено у відкритих мережах.  Ми щиро сподіваємося, хлопці якнайшвидше повернуться додому, а інформація, яка була отримана в момент атаки про загибель, не підтвердиться. Слава українським захисникам!!!», — додали у ДПСУ.

Нагадаємо, нерозпізнані цілі погрожують прикордонникам на Зміїному. Тоді прикордонники зайняли оборону. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також