Зеленський назвав умову для швидшого просування ЗСУ

Україні потрібно ППО

Фото з відкритих джерел, Володимир Зеленський

ЗСУ просуватимуться набагато швидше, якщо Україна отримає достатньо засобів ППО. Таку умову для  успіху наших військових озвучив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю NBC News, пише Цензор.НЕТ.

росія контролю небо, бо Україна не має достатньої кількості систем ППО. Щойно союзники допоможуть вирішити цю проблему, контрнаступ піде набагато швидше.

«Ми не маємо достатньо засобів ППО, тому росія контролює небо. Що буде коли в нас буде достатньо засобів ППО від наших партнерів? Наші війська підуть. Ні, вони побіжать вперед, і це (контрнаступ. -ред.) піде швидше. Тому що ми не можемо використовувати наших людей, як м’ясо, як роблять росіяни», - заявив він.

Зеленський додав, що доки росіяни контролюють небо, а в України немає достатньо захисту, то ЗСУ не можуть просуватися вперед швидко.

Читайте також: Міноборони анонсували оновлення: затверджено нові умови набору людей в армію

«Наш топ-1 запит до партнерів - це врівноважити наші сили у небі. Ми повинні довго чекати на F-16 через тренування і так далі, а ППО - це більш швидке вирішення питання. Я говорив про це з Байденом - краще не давати ППО, а виготовляти разом. Воно дороге, і нам не потрібні подарунки. І це важливо, це також робочі місця», - заявив він. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена