«Змінився план війни»: Залужний про стратегію перемоги над росією

Головна причина зміни стратегії, способів і форм застосування військ - розвиток військової техніки й озброєння

ФОТО: Валерій Залужний

Головнокомандувач ЗСУ висловив своє бачення щодо важливих змін до підходів ведення війни проти рф. Валерій Залужний впевнений, що «найголовніше наше завдання буде полягати в прийнятті нової точки зору на форми і способи застосування Сил оборони для досягнення перемоги». Про це повідомляє CNN.

За його словами, головна причина зміни стратегії, способів і форм застосування військ - розвиток військової техніки й озброєння, а особливо - безпілотних систем, застосування яких стало масовим та дозволяє виконувати широкий спектр завдань.

 «Відтак безпілотні системи, поряд із іншими новітніми видами озброєнь, є чи не єдиним інструментом виходу з воєнних дій позиційної форми, які є у часі не вигідними для України з цілої низки причин», - підкреслив він.

На думку Залужного, чи не головний варіант здобуття переваги - опанування всім арсеналом новітніх, вкрай ефективних та порівняно дешевих засобів, які швидко розвиваються.

Читайте також: на Банковій відреагували на інформацію про звільнення Залужного

«Саме спроба скористатися здобутками прогресу у сфері розвитку новітніх технологій дозволить виграти науково-, технічно-, технологічно-тактичний бій та призведе не лише до безумовної перемоги, а й до економії і збереження ресурсів як Україною, так і нашими партнерами», - вважає генерал.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також