Росія готує до спуску на воду два кораблі для Чорноморського флоту: коли вони зможуть виконувати бойові завдання

Один з них - носій ракет «Калібр»

ФОТО: ілюстративне

Головний редактор Defence Express, військовий експерт Олег Катков прокоментував інформацію, що рф готує до спуску на воду два кораблі для Чорноморського флоту
Про це він розповів в етері Еспресо.

Цього місяця на Зеленодольскому заводі під Казанню має відбутися спуск на воду двох кораблів, які увійдуть до складу Чорноморського флоту РФ. Один з них – малий ракетний корабель проєкту 22800 «Каракурт», а другий – патрульний корабель проєкту 22160 проєкту «Василий Быков». Але перш ніж ці кораблі зможуть виконувати бойові завдання, мине ще багато часу.

 «Річ у тім, що між спуском на воду і до того моменту, як вони будуть зараховані до складу військово-морського флоту, проходить значний час. Стосовно »Каракурту«, то середній час між пуском на воду та його фактичним початком бойового чергування – це два роки. Для патрульного корабля типу »Быкова« цей період менший – приблизно 9 місяців», – пояснив експерт.

Корабель проєкту «Каракурт» є носієм ракет «Калібр», тому на його появу в пошарпаному ЧФ рф чекатимуть. Натомість корабель проєкту «Василий Быков» є такою собі патрульною «яхтою» з мінімумом озброєння, тому навряд чи буде відправлений до морських кордонів України, однак і виключати цього не можна.

Раніше повідомлялося: у тимчасово окупованому Криму ЗСУ пошкодили один з найстаріших російських військових кораблів - ВМС

«Сенс його перебування там вкрай обмежений, його максимум зараз використають як плавучу батарею, тому що там навіть власного зенітно-ракетного комплексу немає, там у ролі ППО – моряк із ПЗРК »Ігла«, а саме тому ворог ставить на вертолітний майданчик ЗРК »Тор«, як для сухопутної версії. Тобто спуск на воду цих кораблів у Татарстані на Волзі, звідки вони мережею річок і каналів можуть бути перекинуті або на Балтику, або до Каспійської флотилії, або до Чорного моря, дійсно, це доволі довгий період», – підсумував Олег Катков.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також