У Зеленського прокоментували гучну заяву ГУР щодо завершення війни

Пояснив позицію Сергій Никифоров

Глобальний саміт миру, який відбудеться у Швейцарії 15−16 червня, виробить спільну переговорну позицію та передасть її Росії. Про це заявив речник президента України Сергій Никифоров у коментарі DW після заяви заступника начальника Головного управління розвідки Міноборони Вадима Скібіцького про ймовірні переговори з РФ.

Саміт у Швейцарії стане першим кроком до справедливого миру.

«Україна та Швейцарія організовують саміт миру, на якому країни світу, які шанують міжнародне право та статут ООН, мають виробити спільну переговорну позицію і передати її Росії», — сказав він.

У Міністерстві закордонних справ Швейцарії наголосили, що країна завжди проявляла відкритість щодо запрошення Росії на цей саміт. Однак РФ не зацікавлена у цьому.

«Швейцарія переконана, що Росія повинна бути залучена до цього процесу. Без Росії він є немислимий», — наводить DW заяву МЗС країни.

Читайте також: У ГУР приголомшили заявою стосовно закінчення війни в Україні

Вчора, 2 травня журнал The Economist опублікував інтерв'ю Скібіцького, який заявив, що не бачить способу для України виграти війну тільки на полі бою і, якби Україна змогла відтіснити російські війська до кордонів, це не закінчило б війну.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт