Львівська область взяла участь в масштабній благодійній акції висадки дерев (ФОТО)

Висаджено 200 тисяч саджанців 

ФОТО: з соцмереж

Україна та більше 30-ти країн світу готувалися до висадки 1 мільйону дерев життя в рамках глобального екологічного проєкту «Greening of the Planet», яка стартувала у суботу, 22 квітня 2023 року. Тож вчора, у Львівській області в рамках ініціативи «Мільйон дерев життя» вкотре висадили 200 тисяч саджанців. У 10-тьох лісгоспах області висадили сосни, дуби, ялівці та інші дерева.

 Про це повідомляє «Варта-1». Лісівники, представники органів влади, активна молодь та громадськість взяли участь у заходах екоініціативи благодійного фонду «Озеленення України» – Акції «1 мільйон дерев життя», яка є частиною глобального екологічного проєкту. 

У висадці дерев взяли участь громадські оргазізації, які є щорічними ініціаторами події – «Добро. Дій», «Озеленення України», Західне міжрегіональне управління ЛМГ та багато охочих. Загалом, акцію провели на 40 локаціях у Львівській області, у 10 областях України та ще в 30 країнах.   

Також долучився голова Львівської ОВА Максим Козицький. 

  «Я щиро вдячний усім, хто сьогодні згуртувався, аби зробити свій вклад у відновлення екосистеми нашої держави. Нехай ці три тисячі сіянців сосни, дуба та модрини, які ми висадили на Львівщині, стануть символом того, що що б ворог не робив, ми сильніші, ми вистоїмо. І на „пташки“ для українських розвідників назбираємо в межах проєкту #1000_дронів_для_України. Бо природа нашої держави — за нас. І ми — за неї», — зазначив Козицький у повідомленні. 

Фото: Максим Козицький та з соціальних мереж

До одночасної висадки дерев залучили 30 країн світу через телеміст. Таким чином учасники ініціативи допомагають ЗСУ та збирають кошти на дрони Mavic 3.

«Друзі, давайте об’єднуватись в прагненні до кращого. Я певний, що кожен з нас у ритмі повсякденного життя може знайти трохи часу, аби зробити щось корисне для рідного краю», — зазначив депутат ЛМР та голова ГО «Варти-1» Ігор Зінкевич, який долучився до благодійності.

Він вважає, що у час, коли ми виборюємо справжню незалежність для нашої держави, важливо пам’ятати про наш обов’язок і спільну мету — не лише прогнати ворога, але і відбудувати та зберегти усе найкраще, що має наша земля.

Фото: «Львів Медіа»

Крім цього, озеленили територію ведмежого притулку горіховими та сосновими деревами.

«Вчора ми зробили мега справу сисадили 101 000 дерев на Львівщині та більше 1500 людей задіяли до хорошої справи. Особливо хочу відзначити нашу участь у майбутньому класному настрої ведмедиків з притулком «Домажир». Для них ми висадили 33 дерева горіхів, якими вони смакуватимуть та 10 ялинок в тіні яких медведі ховатимуться від сонця», - наголосив голова ГО «Добро. Дій» Ігор Дулин.

Він зауважив, що ці заходи зібрали людей різних професій, віку, статусу та релігій. У одному з автобусів, що їхав висаджувати дерева в Бродівське лісництво нарахували представників 12 країн.

Фото: Ігор Дулин

Добрі справи об’єднують людей та допомагають природі!

 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк