В ОП пояснили, як розділять допомогу Україні від США

Друга частина пакета - довгострокова

ФОТО: ілюстративне

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк зазначив, що довгоочікуваний пакет допомоги на 61 мільярд доларів від США буде розділений на дві частини. Про це він сказав в ефірі FREEДОМ.

За його словами, 23-27 мільярдів піде на пряму військову допомогу зі складів.

«На певну суму безпосередньо одразу зброя має приходити в Україну. Перший пакет на 1 млрд дол. уже схвалений і надається. До нього увійшли снаряди, боєприпаси для HIMARS та інша зброя. Це те, що є на складах. Потім за рахунок грошей, які в цьому пакеті передбачені, ці склади будуть поповнюватися з виробництв протягом якогось часу», - зазначив політик.

 При цьому він зазначив, що друга частина пакета - довгострокова. Подоляк вказав, що це дасть змогу Україні планувати дії війни на майбутнє.

Читайте також: Байден назвав терміни, коли відправлять зброю Україні

«Тобто ситуативна потреба з однієї частини пакета закривається прямо тут і зараз. Це вже почалися поставки, які вже йдуть в Україну з Польщі, Німеччини. А довгостроковий проєкт дає змогу планувати, що ми будемо робити через три місяці, через шість. Залежно від постачання вже замовленого обладнання», - підсумував радник глави ОПУ.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також