Правоохоронці звернулися до українців з важливою заявою напередодні Великодня

Закликають громадян дотримуватися заходів безпеки, адже ворог підступний

ФОТО: ілюстративне

Не виключено, що в неділю, на Великдень, російські окупанти можуть вдатися до масованих ракетних атак та провокацій. Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький у Telegram.

«Пам'ятаймо, що ворог підступний та цинічний, тож ризики масованих ракетних атак та всіляких провокацій досить великі», - зазначає він. 

  • При цьому правоохоронець дав кілька порад як можна подбати про власну безпеку та безпеку своїх рідних. Серед них:
  •  утриматись від відвідування масових заходів, а зробити це в режимі онлайн; 
     не піддаватися на можливі провокації чи підбурювання;
  • дотримуватися комендантської години, встановленої для кожного регіону, бо свята не є винятком;
  • не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та під час неї перебувати в укриттях.

Крім того, служба безпеки України на передодні Великодніх свят закликала громадян дотримуватись правил безпеки, обмежити відвідування масових заходів та не ігнорувати повітряну тривогу. 

СБУ наголосила на тому, що росіяни постійно намагаються розхитати суспільно-політичну ситуацію в Україні в умовах війни. Окупанти систематично залучають власну агентуру для вчинення провокацій у різних сферах громадського життя, зокрема у міжконфесійних відносинах.

«Метою таких дій окупантів є створення штучних конфліктних ситуацій серед представників релігійних громад для дестабілізації внутрішньої обстановки всередині України. Також агресор активно залучає своїх поплічників для коригування ворожого вогню по цивільній інфраструктурі нашої держави. Серед потенційних цілей – місця масового перебування людей», – йдеться у повідомленні.

Тому СБУ закликала українців напередодні та у період святкування Великодня обмежити відвідування масових заходів, не піддаватися на можливі провокації чи підбурювання до незаконних дій, дотримуватися комендантської години та перебувати в укриттях під час повітряної тривоги.

Також у СБУ нагадали, що у відомства працює спеціальна гаряча лінія 0-800-501-482, а також відповідна електронна пошта: callcenter@ssu.gov.ua.

Читайте також: у Львові відбудуться Великодні сніданки для потребуючих людей

Інформація, отримана через телефон довіри Служби безпеки України, є конфіденційною та ретельно перевіряється.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк