У Міноборони відповіли, хто з держслужбовців підпадає під бронювання від мобілізації

Відстрочку від призову матимуть представники певних органів державного управління

ФОТО: ілюстративне

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін наголосив, що державні службовці, які є військовозобов'язаними і не мають бронювання, підлягають мобілізації на загальних підставах. Йдеться про те, що вони також можуть бути залученими до Сил оборони. Про це він сказав в ефірі телемарафону.

 «До речі, тими ж саме запитами на чесність і на справедливість можна пояснити те, що з ухваленням нового закону військові пенсіонери силових структур – Міністерства оборони, Нацполіції тощо – також стають на військовий облік», – повідомив Лазуткін.

Речник повідомив, що є чіткий перелік категорій, хто звільнятиметься від мобілізації. Є чіткі правила, вони дещо змінились.

«Зараз будуть заброньовані держслужбовці так званої категорії »А«. Щоб було зрозуміло широкому загалу – це керівники селищних рад, міських рад, тобто ті люди, які очолюють структури і які, відповідно, є головами тих чи інших державних органів, органів місцевого самоврядування. Категорія »Б« і категорія »В« вже буде бронюватись лише на 50%. Тобто люди, які очолюють певні департаменти, певні підрозділи вже можуть бути мобілізованими», – пояснив речник.

Читайте також: хто з українців може не оновлювати дані у ТЦК

Він додав, що виконавці в держструктурах також можуть бути мобілізовані. Крім того, відстрочку від призову матимуть представники певних органів державного управління – судді, представники Нацполіції, Нацгвардії та фахівці, залучені до кіберзахисту країни.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також