Боррель уточнив, за скільки часу Україна програє, якщо не буде допомоги зі зброєю

Боррель - голова зовнішньополітичної служби Євросоюзу

Україна без постачання зброї Заходом може зазнати поразки за два тижні, але Європа навряд чи хоче, щоб війна завершилася подібним чином. Про це заявив голова зовнішньополітичної служби Євросоюзу Жозеп Боррель, виступаючи з промовою в Оксфордському університеті Великої Британії. 

«Існування України залежить від нас. Я знаю, як можна закінчити війну в Україні. Це можна зробити за пару тижнів. Просто скоротивши постачання [зброї]. Якщо припинити постачання зброї в Україну, вона не зможе опиратися. Їм доведеться здатися. І війна закінчиться. Але невже це той спосіб, яким ми хочемо припинити війну? - Я не хочу, і сподіваюся, що багато хто в Європі теж цього не хоче. Навпроти, ми зробимо все можливе, щоб надати українцям військову та політичну підтримку, допоки у центрі Європи не настане справедливий мир. Тим часом треба продовжувати боротися за формування цінностей і принципів, які роблять Європу Європою. Це те, про що я казав на самому початку. Це найкраща комбінація: політична свобода, економічне процвітання та соціальна рівність, на яку ніхто не зможе позіхнути», - сказав Боррель.

Глава європейської дипломатії назвав Росію найголовнішою загрозою існування Європи. Він запитав, що робитимуть європейці, якщо російські війська вторгнуться до їхніх країн.

«Я гадаю, молоді європейці не підуть помирати за Київ. Але ви будете готові вступити до армії, яка нам потрібна, щоб протистояти вторгненню?» — запитав він у студентів і зазначив, що час для цього питання настав.

Читайте також: раніше у Мін’юсті пояснили, що означає відступ від зобов'язань за Конвенцією з прав людини

Він закликав підтримувати Україну, яка відокремлює Євросоюз від російського вторгнення.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також